
Lietuva / Šakiai
Vilkenta
„Vynas ne geriamas, o ragaujamas. Viena taurė per dieną – ne daugiau. Tokia šio gėrimo dienos norma. Ragauti vyną reiškia mėgautis gamtos dovanomis maloniai bendraujant“, – teigia Kiduliuose, Šakių r., gyvenantis vyndarys Juozas Vilkenis.
Įmonės „Vilkenta“ įkūrėjas prisimena, jog pats vyną pradėjo gaminti maždaug 1975 metais, iš senelio perėmęs vyno gamybos receptus. Dabar, tęsdamas giminės tradiciją, gamina ne tik baltą pienių vyną, bet ir šešių rūšių uogų raudonąjį vyną, taip pat ir rožinį vyną su mėta.
Vynas įmonėje gaminamas nuo 2013m, o 2014 metais gaminamai produkcijai suteiktas Lietuvos tautinio paveldo sertifikatas.
"Kidulių krašto" vynas, pagamintas iš Kidulių gamtos dovanų – pienių, uogų, medaus ir žolelių, – tapo traukos centru, padedančiu į šį Lietuvos kampelį privilioti daugiau turistų.Besilankatieji pas Vilkenius ragauja ir perka krašto tradiciją, istoriją, legendą bei skonių, kvapų, emocijų gamą – ne vien vyną įprastąja prasme.